Tekst str:AA Print Bogmærke
 

BoVendia tager ny teknologi i brug

3. oktober 2017

Fredag formiddag var der droner i luften over Idræts Allé i Hjørring, da BoVendia for første gang benyttede teknologien til en taginspektion. 

Naturligvis fulgte BoVendias inspektører Ole Bahr og Bjarne Mølgaard denne første droneflyvning tæt. ProDrone havde taget en stor tv skærm med, så inspektørerne kunne følge de detaljerede billeder, som dronens kamera kunne levere. Beboerne på Idræts Allé fulgte også interesseret med fra vinduer og altaner. "Vi ville naturligvis gerne have styret dronen selv," siger inspektør Bjarne Mølgaard med et glimt i øjet. Det kræver imidlertid en stor investering i både udstyr og uddannelse, og hver gang der skal flyves, skal politiet give tilladelse. Derfor er det langt bedre at bruge et specialiseret og rutineret firma som ProDrone, som selv indhenter de nødvendige tilladelser.

Drone tv   Dronen på arbejde

BoVendia har naturligvis informeret beboerne inden droneflyvningen, og dronen "ser" ikke ind af folks vinduer. "Det er alfa og omega, at lovgivningen overholdes", fastslår folkene fra ProDrone, og det er ikke lovligt at "se" ind i beboernes lejligheder. BoVendia vil gerne have tjekket gummifugerne omkring vinduerne, men det er kun muligt, der hvor beboerne har trukket gardinerne for. Hvis denne inspektion viser, at der bør kigges nærmere på fugerne, skal BoVendia have skriftlig tilladelse fra de pågældende beboere.

"Det giver rigtig god mening at bruge droner til at inspicere etagebyggeri" udtaler BoVendias inspektør Bjarne Mølgaard. "Vi kan hurtigt få et samlet overblik over et boligområdes tilstand, og det til en langt billigere pris, end hvis vi skulle have en lift til 3000 kr. om dagen og 2 mand på opgaven. Desuden er det også langt mere sikkert end at sende folk på taget. Droneinspektion er helt sikkert et redskab, vi vil benytte fremadrettet!"

Droneinspektion kan give BoVendia et samlet overblik over de enkelte boligafdelinger, som kan danne et godt grundlag for de fremtidige drifts- og vedligeholdelsesplaner. Vi får viden om, hvor vi skal have lavet yderligere undersøgelser, og vi kan prioritere opgaverne i drifts- og vedligeholdelsesplanerne. En sidegevinst er dokumentation overfor forsikringsselskaber. Hvis der opstår skader, kan vi dokumentere bygningens vedligeholdelse inden skaden. 

"Nu venter vi spændt på at modtage billederne, så vi kan komme til at se nærmere på bygningens tilstand," slutter Bjarne Mølgaard. 

Droneflyvning