Tekst str:AA Print Bogmærke
 

Falkoner på arbejde

23. oktober 2017

MÅGER SKRÆMMES VÆK MED FALKE!

I sidste uge har borgere i Hjørring Vestby kunnet opleve falke flyve rundt i området omkring Trollhättanvej, Kristiansandsvej, Keravavej og Nordens Allé.
På Kristiansandsvej fulgte nogle af beboerne interesseret falkens jagt!

På pæl     I luften     Tilskuer

Hjørring Vestby, og i særdeleshed BoVendias afdeling på Kristiansandsvej, har i længere tid været plaget af en stor mågekoloni, som har slået sig ned på tagene på Kristiansandsvej. Huse og biler er blevet fyldt med eskrementer fra mågerne. Det ser grimt ud og ødelægger lak og facader.

Klatter garage     Klatter facade

Varmemester Kim Skoven undersøgte flere muligheder for bekæmpelse, og valget faldt på Falkonertjenesten. Det skyldes blandt andet, at Kim havde læst om andre almene boligområder, der har gode erfaringer med Falketjenesten, og som er blevet helt fri for måger efter falkenes tilstedeværelse i få dage. Desuden er metoden naturlig, miljørigtig og har hurtig effekt.

Falken skal hvile efter 20-30 minutters flyvning, hvorefter der indsættes en frisk fugl i jagten. Den tilkaldte falkoner, har således flere fugle med. Her gør falken klar til flyvning, og varmemester Kim Skoven får lov at hilse på falken efter endt flyvning: 

Falk profil     Falk     Kim S. med falk